Boka hotellrum online

Mässor & Events

Göteborg är känt för sina mässor. Flera återkommer årligen, som till exempel Båtmässan, Bok & Bibliotek och TUR-mässan.
När det blir trångt i centrum söker sig den kloke till oss, för att undvika parkeringsproblem och få lite lugn och ro.
I mässtider har vi dessutom unika erbjudanden till dig, antingen du är utställare eller besökare!

Examenutställning 23/4-22/5-2016

Röda stens konsthall erbjuder nu en unik konstutställning där Sveriges enda högskoleutbildning i fotografi ställer ut sin examens utställning. Utställningen står till grund för självständig konst men utbilden står även för utbildning i fotografisk bild.

Röda stens konsthall ligger endast en stenkast ifrån oss, så vi kan erbjuda ett bekvämt boende för denna utställning. Njut av en frukostbuffé med utsikt över hela hamninloppet innan ni beger er av till utställningen. Bo med naturen som granne men samtidigt nära stadens puls.

Läs mer om examensutställningen här: http://www.rodasten.com/rs_events/view/FotografiValand/?lang=se

En Öl & Whiskymässa 2016

Vi bjuder på varsin Carnegie Porter!

Den 22-23 april 2016 så vallfärdar återigen öl-, whisky-, och konfektfantaster till Göteborg, närmare bestämt till Svenska Mässan. Utställare med mikrobryggerier, whiskydestillerier, ölimportörer, bryggmästare och ett flertal olika konfektföretag är lite av det som En Öl & Whiskymässa i år lockar med.

Bo i en byggnad vars grundsyfte förr i tiden var att brygga porter - bo hos oss på Novotel Göteborg!

Förutom att gå runt i våra rymliga lokaler och känna historiens vingslag eka, så kan du även beställa vår egna 'Carnegie Porter' i restaurangen med utsikt över älven.

Läs mer om En Öl & Whiskymässa här

Snövit- The Musical 7 maj 2016

Musikalen Snövit som passar alla åldrar är på Sverigeturné och Lisebergshallen har då fått äran att välkomna den känslomässiga musikalen där sorg möts med skratt. Följ med in i sagornas värld och en minst sagt annorlunda upplevelse. Får prinsen till slut kyssa Snövit?

Söker ni ett familjevänligt alternativt efter musikalen? Då är vi det perfekta valet för er! Vi kan erbjuda ett rofyllt boende med parkering precis utanför hotellet och Slottskogen på promenadavstånd med dess olika aktiviter.

Läs mer om Snövit- The Musical: http://liseberg.se/sv/hem/Scen--show/Lisebergshallen/Snovit---The-Musical/

Göteborgsvarvet 21 Maj

En dag i Maj varje år förvandlas Göteborg till en stor folkfest i samband med Göteborgsvarvet som går av stapeln. Med över 65 000 löpare, och med 200 000 supporters och olika tillställningar så är Göteborgsvarvet världens största halvmaraton. Kanske är det din tur i år att ta del av detta lopp i sann löparglädje!

Vi ligger bara tjugo minuters promenad från Slottskogen, där Du både startar och avslutar ditt lopp. Vad passar då inte bättre än att på morgonen få sova ut ordentligt i våra stora dubbelrum, och sedan ladda upp med all energi du behöver med vår rikliga och förstärkta frukostbuffé dagen till ära. Vi erbjuder även en pastabuffé i vår restaurang dagen innan loppet. Andas in havsbrisen och vakna till! För återhämtning och vila kan ni efter loppet avnjuta vår relax-avdelning med ångbastu, torrbastu och jacuzzi.  Parkeringsmöjligheter finns framför hotellet, så låt bilen stå hos oss medan du springer mot mål.

Läs mer om Göteborgsvarvet här http://www.goteborgsvarvet.se/

Passa även på att redan nu boka ditt boende för Göteborgsvarvets enda maraton, som går av stapeln år 2021!

Miriam Bryant 26 maj 2016

Hon har efter succén i Tv-programmet ”Så mycket bättre” tagit svenska folket med storm, toppat Sveriges alla listor med hits och har nyligen tagit emot priset som ”årets Göteborgare”. Vad passar då inte bättre än att se henne i självaste Göteborg på det folkkära Liseberg? Vi erbjuder gratis inträde till Liseberg om du väljer att bo här hos oss under två nätter.

Bo i en fantastisk atmosfär nära både stadens puls, havet och naturområden. Här ni med ett behagligt avstånd från Liseberg, ni finner spårvagnshållplats 5 min bort och erbjuds parkering precis utanför hotellet.

Läs mer om konserten på: http://liseberg.se/sv/hem/Nyhetsrum/Pressreleaser/2015/Miriam-Bryant-forst-ut-pa-Stora-Scenen-2016-/

Helgworkshop 28-29 maj 2016

Ta chansen att träffa månadens konstnär på Röda Stens konsthall och fråga allt du någonsin undrat över. Det finns nu tillfälle till detta där ni på lördagen får lyssna på en givande presentation som konstnären ger och på söndagen finns möjlighet till fritt skapande i verkstan. Allt är dessutom gratis!

Passa på att bo hos oss under helgen då vi har det optimala boendet för detta evenemang, endast ett par hundra meter från konsthallen finner ni oss. Här bor du nära stadens sprudlande utbud samtidigt som du har ett stenkast till Majornas mysiga atmosfär.

Läs mer om Helgworkshopen här: http://rodastenkonsthall.se/rs_events/view/us_helg_28maj/?lang=se

Iron Maiden 17 juni

Med över 90 miljoner sålda album kan Ullevi i år stolt presentera Iron Maiden och deras världsturné ”The Book Of Souls World Tour” som nås av inte mindre än 35 länder. Deras nya album gick rakt in på albumslistans första plats i både Sverige och 40 andra länder.

Bo i en rogivande atmosfär för att koppla av efter en världskonsert av högsta rang. Ni finner en grönskande natur i närområdet, havet bara några meter ifrån hotellet samtidigt som ni finner stadens puls bara några minuter bort.

Läs mer om Iron Maiden på Ullevi: http://www.ticnet.se/event/iron-maiden-biljetter/404301

Göteborgs Kulturkalas 2016

Vi bjuder på ett 24-timmars kollektivtrafikkort för varje vuxen!

Varje år, under en vecka i sensommarens augusti, exploderar Göteborg i över 12 000 gratis-aktiviteter för alla åldrar och smaker. Staden förvandlas till en stor gatufest där opera, konst, musik, karnevaler, gatuteater, slöjd och mycket mer, trängs med att få plats!

Kom till Göteborg och låt dig svepas med i denna folkfest, samtidigt som du bor här hos oss på Novotel Göteborg!

Läs mer om Göteborgs Kulturkalas här

Kontakta vår bokningsavdelning via info [at] novotel [dot] se (mail) eller ring oss på 031- 720 22 00

 

Göteborg Classic Jazz Festival 2016

Gillar du jazz ska du besöka oss under sista helgen i augusti!  Göteborg Classic Jazz Festival är tillbaka på Klippans Kulturreservat den 26-28/8 2016! 2013 hade festivalen 25 års jubileum. Föreningen Classic Jazz Göteborg bytte plats på festivalen till Klippans Kulturreservat året därefter. Vi finns inom festival området och kommer att ha några av artisterna som uppträder på hotellet. I år satsar festivalen på att utöka antalet scener och ha fler stora lokaler.

Bättre än så här kan det inte bli, sommar, Göta älv och det viktigaste Jazz!

Mer information om program, biljetter med mera finner du här >>  

Partille Cup 2016

4-9 juli 2016 är det åter igen dags för den största och viktigaste ungdomshändelsen för handboll i Göteborg. År 2013 deltog 1120 lag från 44 länder.

Efter en dag med fokus på handboll kan det vara skönt att koppla av. Från oss är det nära till bad på Saltholmen och till trevliga grönområden. Här finns även möjlighet att spendera tid i vår rogivande restaurang och bar innan ni går till sängs i våra rymliga rum. Du vaknar till vår goda frukostbuffé, och efter det kan du på 5min promenera bort till spårvagn och båt som tar dig till händelsernas centrum.

Du kan läsa mer om Partille cup på http://www.partillecup.com/

Gothia Cup 2016

Den 17-23 juli förvandlas Göteborg till ett fotbollsmecka för det 40:e året i rad. Varje år deltar lag från 80 nationer och det spelas 4500 matcher på 110 planer. Det är deltagandet av lag från alla världens hörn som gör denna turnéring unik.

Ladda upp med vår stadiga frukostbuffé som ger dig en härlig start på dagen. Om det finns energi kvar efter dagens matcher är det nära till salta bad på Saltholmen och till grönområden. Vill du istället spela fotboll kan du på 10minuter promenera till närmsta fotbollsplan.

Mer information om Gothia Cup finns på http://www.gothiacup.se/

Way Out West 2016

Mellan den 11-13 augusti intar Way Out West för tionde året Göteborg och Slottsskogen.
Hela Göteborg bubblar, sprudlar och är lite extra magisk under dessa ljumma augustidagar.

Hotellet ligger inom promenadavstånd till Slottskogen, precis intill kajkanten till Göta Älv - en perfekt oas under sommaren.
Vi har en bemannad reception dygnet runt, rymliga rum och ett fantastiskt läge.

Boka ert hotellrum på Novotel Göteborg idag - trycket är högt iår på Way Out West!

Tre kronor – Finland, Camp World Cup 10 sep 2016

I ett kokande Scandinavium kommer två storslagna lag visa formen i en avslutande pre game-match. Tre kronor kommer att ha en träningsvecka i Göteborg innan det är dags att fylla Scandinavium till max och slåss om titeln som bästa lag.

Hos oss bor du på behagligt avstånd ifrån Scandinavium med parkering utanför hotellet eller enbart några minuters gångavstånd till spårvagnsplatsen. Här bor du i ett trendigt område med bästa läget längst Göteborgs hamninlopp.  

Läs mer om matchen här: http://www.swehockey.se/TreKronor/Evenemangsinfo/WorldCupTrainingCampTreKronor-Finland/

 

EM i handboll 10-18 dec 2016

Sverige står i år som arrangör för EM i handboll för damer och Göteborg har fått äran att fylla Scandinavium till max där både mellanrudan och slutspelet ska avgöras. Europas bästa spelare kommer hit för att skapa oslagbara minnen och slåss om titeln som nya Europamästare.

Hos oss bor du bara en spårvagnsresa bort till Scandinavium samtidigt som du bor i en rogivande miljö med närhet till allt. Njut av vår fantastiska À la carte middag efter en dag av matcher med en fantastiskt glittrande utsikt över hamninloppet. Vakna sedan upp intill det rofyllda havet och kom uppvilad till dagens match.

Läs mer om EM i handboll: http://www.goteborg.com/em-i-handboll-2016/